Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

.

Ράφια Ελαφρού Τύπου (Shelving)

Ράφια σχεδιασμένα για την αποθήκευση μεμονωμένων κιβωτίων ή μεμονωμένων προϊόντων. Ιδανικά συστήματα για εμπορεύματα που αποθηκεύονται ή ανακτώνται με μη αυτόματο τρόπο (picking)

Τα ελαφριά μεταλλικά ράφια έχουνα άπειρες χρήσεις και παραλλαγές. Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση μικροϋλικών, με την τοποθέτηση πάνω τους πλαστικών κουτιών ή συρταριών.

Χρησιμοποιούνται στις βιβλιοθήκες, στα supermarkets, στα γραφεία για αρχειοθήκες και γενικά τα συναντά κανείς σχεδόν παντού.

Τα ράφια ελαφρού τύπου shelving μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία πολυεπίπεδων συστημάτων (ραφοπάταρα διώροφα, τριώροφα κ.λ.π.)

Η αντοχή των ραφιών ξεκινά από 100kg ανά επίπεδο και ανά μέτρο και φτάνει ως τα 300kg. Το ύψος των ραφιών είναι συνήθως 2,0-2,2m με 4-6 επίπεδα.

Τα ελαφρά μεταλλικά ράφια φορτώνονται από κάποιο πρόσωπο που περπατά χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιο μηχάνημα. Σε μεγάλες αποθήκες που έχουν μεγάλο ύψος τα ράφια χωρίζονται σε ορόφους με την τοποθέτηση παταριών ανάμεσα από τα ράφια στους διαδρόμους, τα λεγόμενα «ραφοπάταρα».