Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ράφια Αποθήκευσης Παλετών (Pallet Racking)

Ράφια Αποθήκευσης Παλετών (Pallet Racking)

 

Συμβατικό σύστημα Back to Back

 

Τα συμβατικά ράφια παλετών χρησιμοποιούνται για αποθήκες μικρού σχετικά ύψους 5-8m ή για αποθήκες όπου στους διαδρόμους κινούνται ταυτόχρονα δύο ή περισσότερα μηχανήματα.

Ο απαιτούμενος διάδρομος εργασίας μεταξύ κάθε ραφιού και του ύψους της κατασκευής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των περονοφόρων ή των ανυψωτικών συσκευών, του μεγέθους της παλέτας και του ύψους της ίδιας της αποθήκης.

 

Μάθετε Περισσότερα

Ράφια Πολύ Στενών Διαδρόμων VNA (Very Narrow Aisle)

 

Τα παλετόραφα αυτά μοιάζουν με τα συμβατικά ράφια παλετών αλλά διαφέρουν ως προς το ύψος, ανεβαίνουν ως και τα 12m και αφήνουν διαδρόμους για τα ανυψωτικά μόλις 1,50m-1,70m. Με τον τρόπο αυτό η εκμετάλλευση του κτιρίου του κτιρίου είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη περίπτωση κατά 50%. Η κάλυψη του δαπέδου με παλέτες φθάνει στο 50-60%.

 

Μάθετε Περισσότερα

Drive In Pallet Racking

 

Τα ράφια Drive-In εκμεταλλεύονται όλο τον διαθέσιμο χώρο χάρη στην εξάλειψη των διαδρόμων μεταξύ των ραφιών.

Ιδιαίτερα κατάλληλο για ομοιογενή προϊόντα και μεγάλες ποσότητες παλετών για κάθε κωδικό / προορισμό / πελάτη.

Η κάλυψη του δαπέδου με παλέτες φθάνει στο 60-65%.

 

Μάθετε Περισσότερα

Mobile Pallet Racking

 

Στην ουσία είναι ένα σύστημα συμβατικών ραφιών αποθήκευσης παλετών back to back το οποίο τοποθετείται σε κινητές βάσεις οι οποίες μετακινούνται για να δημιουργηθεί ένας νέος διάδρομος σε άλλο σημείο της αποθήκης. Η κίνηση των ραφιών επιτυγχάνεται με ηλεκτροκινητήρες που ενεργοποιούνται με διακόπτη ή τηλεχειριστήριο.

Η κάλυψη του δαπέδου με παλέτες φθάνει στο 75%.

 

Μάθετε Περισσότερα

Κεκλιμένα Ράφια (Live Storage)

 

Στην ουσία είναι ένα σύστημα ραφιών Drive In υπό κλίση. Η παλέτα κυλά σιγά-σιγά πάνω σε ράουλα που έχουν μια μικρή κλίση προς την έξοδο. Η κίνηση γίνεται με τη βαρύτητα του φορτίου.

Το σύστημα αυτό αποκαλείται πολύ συχνά FI-FO γιατί η παλέτα που τοποθετείται πρώτη συλλέγεται πρώτη.

 

Μάθετε Περισσότερα

Shuttle Pallet Racking

 

Το σύστημα Shuttle Pallet Racking είναι μια ημιαυτόματη λύση αποθήκευσης υψηλής πυκνότητας για το χειρισμό αγαθών μέσα σε κανάλια παρόμοια με τα ράφια Drive-In ή κεκλιμένων ραφιών Live Storage. Το τηλεχειριζόμενο Pallet Shuttle είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση.

 

Μάθετε Περισσότερα

Σας ενδιαφέρει;