Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συστήματα αποθήκευσης - Ράφια

Συστήματα αποθήκευσης - Ράφια

Τον καθοριστικότερο ρόλο στην απόδοση λειτουργείας μιας αποθήκης παίζει αναμφισβήτητα το «στήσιμο» της. Η σωστή και απόλυτη εκμετάλλευση του χώρου, η διάταξη των ραφιών, το πλάτος των διαδρόμων και τα κατάλληλα ανυψωτικά μηχανήματα είναι τα βασικότερα συστατικά μιας «έξυπνης» αποθήκης.

Ειδικά όταν πρόκειται για υπό κατασκευή αποθήκη πρέπει πρωτίστως να ληφθούν υπόψη τα προϊόντα που θα αποθηκεύονται και τα περονοφόρα που θα εκτελούν την αποθήκευση και θα κινούνται μέσα σ’ αυτές. Αυτό θα καθορίσει με τη σειρά του τη σωστή διάταξη και το ύψος των ραφιών με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκύπτει αχρησιμοποίητος χώρος. Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκύψουν πολλές σειρές χαμένων ραφιών ή χρήση ακατάλληλων περονοφόρων λόγω έλλειψης χώρου στους διαδρόμους εργασίας.

Η επιλογή των μηχανημάτων δεν γίνεται ανεξάρτητα με το σύστημα αποθήκευσης. Τα ράφια τοποθέτησης και τα ανυψωτικά είναι ένα κλασσικό παράδειγμα «συμπληρωματικών αγαθών», όπου δεν μπορείς να αποφασίσεις για το ένα αν δεν λάβεις υπόψη τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του άλλου.

 

Ολιστικές λύσεις αποθήκευσης από την KLB Group

Σημαντικό είναι η μελέτη μιας αποθήκης να γίνεται από ΕΝΑΝ συνεργάτη που έχει πλήρη γνώση όλων αυτών των παραγόντων που θα καθορίσουν την τέλεια, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά , αποδοτικότητά της.

H KLB Group προσφέρει ολιστικές λύσεις που έχουν στόχο την βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της αποθήκης σας. Μάθετε Περισσότερα

 

 

Ράφια Αποθήκευσης Παλετών (Pallet Racking)

 

Ράφια βαρέως τύπου για παλέτες πάνω από 500 kg και μέχρι 4 με 5 τόνους ανά επίπεδο.

 

Μάθετε Περισσότερα

Ελαφρά Ράφια (Shelving)

 

Ράφια σχεδιασμένα για την αποθήκευση μεμονωμένων κιβωτίων ή μεμονωμένων προϊόντων.

Ιδανικά συστήματα για εμπορεύματα που αποθηκεύονται ή ανακτώνται με μη αυτόματο τρόπο (picking).

 

Μάθετε Περισσότερα

Ράφια Μεσαίου τύπου (Midi Racks, Longspan)

 

Ράφια μεσαίας κατηγορίας (longspan) από 500 kg – 700 kg ανά επίπεδο ή ανά τρέχον μέτρο.

Τα ράφια αυτά αποτελούνται από κάθετα πλαίσια και ζεύγη δοκίδων ανά επίπεδο. Μεταξύ των δοκίδων τοποθετούνται μεταλλικές επιφάνειες ή μελαμίνη, νοβοπάν.

 

Μάθετε Περισσότερα

Προβολικά Ράφια (Cantilever Racking)

 

Ράφια με προβόλους (cantilever racking) για αντικείμενα μεγάλων διαστάσεων (σωλήνες, φύλλα ξύλου).

Τα προβολικά ράφια προσφέρουν ευέλικτες και εύρωστες λύσεις στην αποθήκευση μεγάλων, μακρών και ακανόνιστων προϊόντων. Το σύστημα αποτελείται από βάσεις και κολώνες ατσάλινων διατομών θερμής έλασης και από προβολικούς βραχίονες στήριξης στη μία ή και δύο πλευρές των κολωνών.

 

Μάθετε Περισσότερα

Κινητές Ράμπες

 

Η ράμπα της Kolibioti Group μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και μέσα και έξω από τα κτίρια, αποφεύγοντας την ανάγκη να κατασκευαστεί ένα ακριβό μόνιμο σημείο φόρτωσης από σκυρόδεμα.

Είναι ιδανική για βραχυπρόθεσμη χρήση σε περιόδους αιχμής ή σε προσωρινούς χώρους.

 

Μάθετε Περισσότερα

Σας ενδιαφέρει;