Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σεμινάριο χειριστών περονοφόρων οχημάτων από την KLB Group

Το τριήμερο 5-6-7 Οκτωβρίου η KLB Group οργάνωσε σεμινάριο χειριστών κλαρκ με θέμα τον ασφαλή χειρισμό και τις ορθές πρακτικές χρήσης και ελέγχου περονοφόρων. Το σεμινάριο ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες: θεωρία και πράξη με την πρώτη ενότητα να διεξάγεται στην αίθουσα σεμιναρίων της Interklark και την δεύτερη στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο. Συμμετείχαν χειριστές από έξη εταιρείες ενώ το σεμινάριο παρακολούθησαν και υπάλληλοι της KLB Group, στο τέλος δε του σεμιναρίου υπήρξε γραπτό τέστ για τους συμμετέχοντες και δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής.

  Το σεμινάριο της KLB Group είναι ίσως το μοναδικό σεμινάριο τέτοιας θεματολογίας με τριήμερη διάρκεια και επειδή η μεν θεωρία δόθηκε με χαρακτηριστική γλαφυρότητα από τον έμπειρο εισηγητή, η δε πρακτική άσκηση περιελάμβανε ρεαλιστικά σενάρια, το σεμινάριο απέσπασε τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων. Χαρακτηριστικά, ένας εξ αυτών τόνισε ότι «πριν ξεκινήσει το σεμινάριο δεν πίστευα ότι θα μου προσέφερε κάποια ουσιώδη γνώση αλλά, ειλικρινά, τώρα πια αντιλαμβάνομαι ότι ο σωστός χειρισμός του κλαρκ είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που νόμιζα».

Οι θετικές – για να μην πούμε ενθουσιώδεις – κριτικές που πήραμε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, μας οδηγεί να σκεφτόμαστε και επανάληψή του στο μέλλον με στόχο την επιμόρφωση όσο το δυνατόν περισσότερων χειριστών από την Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο.