Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμμετοχή KLB Goup και Interklark σε επιχειρηματική αποστολή στην Γερμανία

Η Interklark, εκπροσωπώντας και την KLB Group, συμμετείχε τον Ιούνιο στην Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στην Γερμανία που είχε σαν θέμα «Υποδομές Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»

Η Interklark, εκπροσωπώντας και την KLB Group, συμμετείχε τον Ιούνιο στην Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στην Γερμανία που είχε σαν θέμα «Υποδομές Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων». Ήταν μία ενέργεια που οργανώθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος σε συνεργασία με οργανισμούς-φορείς της Γερμανίας όπως η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομίας και Ελέγχου Εξαγωγών (BAFA) κλπ

Μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν:

  • Φιλικές προς το κλίμα κατοικίες και ηλεκτρική κινητικότητα στο ενεργειακό σύστημα
  • Κατασκευή και λειτουργία υποδομών φόρτισης
  • Συστήματα φόρτισης υψηλών επιδόσεων για κινητά και δίκτυα

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε χώρους εφαρμογής και λειτουργίας πρωτότυπων  projects όπως δίκτυα συστημάτων για ταυτόχρονες ροές ηλεκτρικής,  χημικής,   θερμικής ενέργειας καθώς και πληροφοριών, υποδομές αποθήκευσης ενέργειας και ισορροπημένης  φόρτισης οχημάτων, τεχνικές μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση κ. α.

Η Αποστολή, στην οποία  συμμετείχαν στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων ενέργειας αλλά και επιχειρήσεων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών κατασκευών, Logistics κλπ ολοκληρώθηκαν με «δικτύωση» και ανταλλαγή απόψεων με στελέχη αντίστοιχων γερμανικών επιχειρήσεων.

Εν κατακλείδι, η Αποστολή προσέφερε στους συμμετέχοντες μιαν άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία από την «πρώτη γραμμή της μάχης της Ενέργειας», όπως διαμορφώνεται στις μέρες μας, καθώς και μεγάλη πληροφόρηση για το ποια θα είναι τα πιθανά σενάρια μεσο-μακροπρόθεσμα στον τομέα της Ενέργειας.