Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

.

Προβολικά Ράφια (Cantilever Racking)

Ράφια με προβόλους (cantilever racking) για αντικείμενα μεγάλων διαστάσεων (σωλήνες, φύλλα ξύλου).

Τα προβολικά ράφια προσφέρουν ευέλικτες και εύρωστες λύσεις στην αποθήκευση μεγάλων, μακρών και ακανόνιστων προϊόντων. Το σύστημα αποτελείται από βάσεις και κολώνες ατσάλινων διατομών θερμής έλασης και από προβολικούς βραχίονες στήριξης στη μία ή και δύο πλευρές των κολωνών.

Τα δέματα τοποθετούνται στα ράφια με τη χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων πλαγίας φόρτωσης ή τεσσάρων διευθύνσεων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των προβολικών ραφιών είναι η ανοιχτή πρόσβαση στο μπροστινό μέρος των ραφιών για φόρτωση και αποθήκευση μεγάλης ποικιλίας μακριών, ογκωδών ή ακανόνιστων αντικειμένων. Οι βραχίονες, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι σε μεγάλη ποικιλία στυλ και μεγεθών, αναδιαμορφώνονται εύκολα ώστε να είναι η ιδανική λύση για την αποθήκευση μιας μεγάλης γκάμας αντικειμένων όπως έπιπλα και οικοδομικά υλικά.

Τα προβολικά ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Με την προσθήκη επιφανειών, τα προβολικά ράφια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όπως τα παλετόραφα, με το έξτρα πλεονέκτημα ότι, επειδή δεν υπάρχει μπροστινή κολώνα, η πρόσβαση για φόρτωση και εκφόρτωση γίνεται πολύ πιο εύκολη, καθώς όλες οι υποδοχές αποθήκευσης είναι άμεσα προσβάσιμες. Αυτό μπορεί να μειώσει τον χρόνο χειρισμού και το κόστος σας. Τέλος οι βραχίονες έχουν ρυθμιζόμενα ανοίγματα ραφιών που προσαρμόζονται εύκολα ανάλογα με τις διαστάσεις του εκάστοτε φορτίου.